Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/centerne/public_html/cms/wp-content/themes/Divi/includes/builder/functions.php on line 1245
Izbira lokacije za gradnjo hiše - POZOR! - Center nepremičnin
Warning: A non-numeric value encountered in /home/centerne/public_html/cms/wp-content/themes/Divi/functions.php on line 5483

Potrebujete pomoč?
(03) 710 38 10

Izbira lokacije za gradnjo hiše – na kaj morate biti pozorni?

Pri vsakem gradbenem projektu je zelo pomembna skrbna izbira lokacije za gradnjo. Lokacija lahko močno vpliva na udobje vašega bivanja. Veliko pozornosti je potrebno posvetiti sami legi tudi v smislu osončenosti. Pri izbiri lokacije za gradnjo je potrebno pogledati širše in ugotoviti ali so v bližini kakšni višji objekti, drevesa, hribovje ali kakršenkoli dejavnik, ki bi nas lahko prikrajšal za uživanje toplih sončnih žarkov ter svetlobe v hiši.

Ko si ogledujete določeno posest bodite pozorni na št. vozil, ki so peljala mimo v času ogleda. Bistvenega pomena je tudi infrastruktura, ki je že na voljo oz. je predvidena izgradnja. Tudi sama geološka sestava tal ima lahko velik vpliv na kasnejši strošek izgradnje objekta, ker lahko pride v primeru slabše nosilnih tal do večjega stroška pri količini in utrjevanju gramoznega nasipa pod temeljno ploščo.

Lokacijska informacija za gradnjo

Preden sprejmemo odločitev o nakupu je nujno potrebno pridobiti lokacijsko informacijo in potrdilo o namenski rabi. Iz teh dokumentov so jasno razvidne vse smernice glede načina in tipa gradnje, izvedbe infrastrukture itd. Vloga za izdajo lokacijske informacije je podlaga za izdajo.

Primer vloge v občini Prebold – Vloga za izdajo lokacijske informacije

Geološka analiza tal

V primeru, da gre za teren z naklonom in je le ta ob deževju manj prepusten, je smiselna izgradnja drenaže. S pomočjo drenaže vso odvečno vodo speljemo mimo objekta v ponikalno točko. Vse našteto povzroči kar nekaj dodatnih stroškov, zato je pri izbiri lokacije potrebno biti res previden.

Pri izbiri zemljišča smo bili zelo previdni, zato smo opravili geološko analizo tal. Prikaz geološke analize tal si oglejte v spodnjem videu:

 

Vas zanima nakup novogradnje?

Iščete svoj novi dom? Če vas zanima nakup novogradnje, si oglejte ponudbo za nakup dvojčka v Šeščah pri Preboldu in nas kontaktirajte za sestanek.