Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/centerne/public_html/cms/wp-content/themes/Divi/includes/builder/functions.php on line 1245
Kako je padla odločitev za nakup stare hiše? - Center nepremičnin
Warning: A non-numeric value encountered in /home/centerne/public_html/cms/wp-content/themes/Divi/functions.php on line 5483

Potrebujete pomoč?
(03) 710 38 10

Sva mlad par s skoraj leto dni starim dojenčkom, ki trenutno živi v majhnem najemniškem stanovanju z veliko teraso v prizidku hiše, v centru mesta, v katerem z odraščanjem najmlajšega člana počasi postaja pretesno. Rada potujeva, rada sva v naravi, obožujeva kamin v zimskih večerih in imava še manjšega štirinožnega prijatelja, ki obožuje teraso pod najinim oknom.

Kot sem že povedala, sva z možem vedno sanjala o lepi parceli, na dobri lokaciji in hiški, ki bi jo postavila na njej. Vendar je najin budget premajhen, da bi se lahko lotila novogradnje velike hiše, na sanjski parceli z razgledom na Savinjsko dolino, z gozdičkom v zaledju in po možnosti še potočkom v bližini. Ker rada potujeva, ne želiva kredita, ki bi naju za naslednjih 30 let prikrajšal za odkrivanje sveta.

Edina logična alternativa se je zdela nakup stanovanja, a se nikakor nisva mogla sprijazniti z dejstvom, da se bova morala odreči miru, zelenici, kaminu, druženju na terasi, piknikom s prijatelji… dokler nisva izvedla, da je mogoče dobiti staro hiško – dvojček z nekaj zemljišča, potreben temeljite prenove, po precej dostopni ceni. Sicer hiša ni samostojna, ampak je del dvojčka, vendar ravno prav velika, sama njena lokacija pa sicer ni nekje na samem na podeželju, ampak  v urejenem manjšem mestnem naselju.

Dejstvo je, da če moraš kupiti parcelo, potem urejati vso papirologijo, ki jo je potrebno imeti in šele nato začneš zidati, te stane precej več kot pa, če ugodno kupiš hišo, ki sameva in propada in se lotiš njene prenove.

Odločitev je padla nemudoma in po podrobnem ogledu objekta z gradbincem, smo se z nepremičninskim agentom že lotili vsega potrebnega za nakup najine nove stare hiške.